Shirocky

Shirocky

Dansk Vinner og Nordisk vinner

AktiviteterPosted by Kennel Shirocky Tue, November 06, 2012 12:04:30

Etter en tid hvor hverdagen har vært preget av å være sliten og trøtt, har jeg begynt å samle litt energi igjen og denne turen var en opptur for min del.

Den 3. og 4. november var det igjen tid for en Danmarkstur. Vi hadde bestilt overnatting for et år siden (vi har gjort det samme i år) og alt var klappet og klart til en fin helg i Danmark. Det ble det også.

Merethe og jeg reiste nedover fra Kristiansand mens Anne Grete, Rita og Tiril kom fra Larvik. Det blir mye å snakke om når man endelig treffes igjen, og dette var intet unntak, så vi ble sittende til langt på natt og det ble lite med søvn.

Jeg hadde gjort det mindre lure trekket å ta med meg 5 hunder. Jeg hadde også fått beskjed om at jeg skulle stille begge de to tervueren som Anne Grete hadde med seg, så det var bare å belage seg på vonde bein og diverse. Min vanlige flaks tilsa at jeg hadde glemt joggeskoene mine midt på stuegulvet hjemme, der de var satt for at jeg ikke skulle glemme dem.

Mine hunder kunne nok gjort det bedre, - Ici ble nummer 2 med res.CACIB og det var jeg i grunnen lite fornøyd med. Det er den desidert verste plasseringen å få når man går for en tittel... det mangler liksom bare å slå én hund... men men. Izzy fikk også CK, mens Magi, Iza og Brie fikk en VG. Greit nok.

Jeg gikk så i ringen med søte lille Ami på 6 mnd. Hun fikk BIR valp. Etterpå var det Milo sin tur i championklassen. Han sto som en påle i ringen. Han fant ut at Gilde sine pølser var enda mer spennende enn å stå å speide etter eierne. Noe som var veldig greit, fordi man hadde fått beskjed om at dersom dommeren oppdaget dobbelthandling, så ble hunden diskvalifisert. Milo vant championklassen og til slutt "toppet han hele driden" (som Kristian Valen ynder å si) og fikk CK, cert, CACIB, BIR og ble dermed Dansk Vinner - 2012 og dansk champion! Men det var igrunnen ganske så spesielt med det danske championatet. Ringsekretæren sto og kikket i katalogen da certet skulle deles ut. Hun sa til meg at denne hunden jo var dansk champion, og jeg tenkte ikke så mye over det, regnet med at tittelen sto i katalogen. Dermed gikk certet til hund nummer to. Så fant jeg ut at Milo ikke var dansk champion, og da var det jo bare å få tak i eieren til den hunden som hadde fått certet og man trodde hadde blitt champion. Det var forferdelig å ta fra noen en sånn glede, men det var jo sånn at riktig hund skulle ha det.

Mishja (terv) fikk Exc, men ikke CK, og det var vel både jeg og eiere noe overrasket over, siden hun ble BIR for samme dommer ett år tidligere.

På søndagen trakk jeg 3 av mine 5 hunder. Ici gikk opp og ble beste hannhund på groenendael og ble dermed Nordisk Vinner 2012, han ble slått av tispen, men det spiller jo ingen rolle. Izzy fikk CK men uplassert og Brie fikk CK og ble 4BTK. Ami ble BIR valp, og Milo fikk ck og ble 4. beste hann. Mishja fikk Exc, CK, CACIB, BIM og tok dermed sin andre Nordisk Vinner-tittel.

Vi skulle egentlig hatt avlsklasse på Luna begge dager, men når en av de 4 hundene ikke dukker opp, så går jo ikke det. Både jeg og Jannike var skuffet over dette, men det var ikke noe å gjøre med. Luna ble BIR veteran og fikk dermed tittelen NordiskV-vinner 2012. Også Luna sitt avkom Tilla ble 4btk.

Vel vel, alt i alt var vi vel fornøyde med helgen, og det var en trøtt gjeng som kom hjem igjen.

Norsk-eide hunder gjorde det ganske så skarpt på vinnertitlene i Danmark denne helgen;

Dansk vinner-12 (lørdag):

Groenendael: Che de Rancho Jerez

Groenendael Junior: Jersey Girl av Vikholmen

Groenendael veteran: Navar-Mylla van't Groeneveld og A-te-ell's Madame Urza

Malinois Junior: Isell's Vixen

Tervueren: Woodshine's B-Rude og Dionne van Labayo

Tervueren veteran: Dionne van Labayo

Nordisk vinner-12 (søndag)

Groenendael: French Touch du Bois du Tot og Black Track's I'm Ici

Groenendael veteran: Woodshine's Luna

Malinois: Taikatalven Dreamcatcher

Tervueren: Shirocky's No Fear No Tear

Tervueren veteran: Dionne van Labayo

(Det skal sies at jeg er usikker på juniorene sin plassering på søndagen, så hvis jeg mangler noen her, er det bare å si ifra)

Gratulerer alle vinnerene!

Takk til Heidi som hadde den høye mørke på besøk i helgen, og til Sigvald som hadde resten av mine på besøk og gjorde turen mulig.